Curial i Güelfa, d’autor desconegut.

Diuen d’aquest llibre que és d’autor anònim. I no serà millor dir que és d’autor desconegut?. Algú l’escriuria i tindria nom.

I també, que trobaren l’original, crec que en la Biblioteca Nacional al segle XIX, a finals, sent de 1901 la primera edició impresa.

Adaptat al valencià modern, m’ha paregut un llibre molt interesant, a més a més, en la línia del Tirant en quant al tipus d’accións, encara que al Tirant podem trobar una major riquea de continguts.

El Curial, potser siga meyns novelesc ja que el desenvolupament de l’acció es fa a Europa, en localizacións més o meyns conegudes, i al nord d’Àfrica.

Cal afegir que  el Curial, encara que no disposa d’eixes situacions eròtiques del Tirant, compta amb les tenses relacions entre Curial, qui no desprecia la bellesa de la princesa Laquesis, amb la seua amada y benefactora, tot seguit de prop per Festa, doncella de Güelfa.

A part de les inevitables comparacions, és un llibre entretingut, de amable lectura i que conté tot l’esperit de  la novel·la cavalleresca, i la esencia de la seua época.

Aquesta entrada ha esta publicada en Llibres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s