De quina cosa raonen?

Corre l’any 1229, i en Jaume I prepara la conquesta de les Mallorques. El rei es troba amb els seus comtes, amb el bisbe, però en un apart, com si tractaren d’un altre assumpte, Hug IV d’Empúries i Pero Maça de Sangarren raonen i raonen…

Aquesta imatge podem vore-la a les pintures murals que decoraven el palau Aguilar en l’any 1290, seixanta anys després dels fets que relaten. Imatges que conserven molta “frescura” i molta informació sobre els costums de l’època.

Levat de tot l’aspecte físic, les vestimentes, els escuts, les senyeres, i tots els detalls, l’observació de la pintura, ens fa pensar amb la situació dels dos personatges, en tota una trama de novel·la, de misteri, que en qualsevol moment pot prendre cos de sobte.

Una traició? És difícil, però és una via aprofitable per a desenvolupar tota una xarxa de misteri, un assumpte privat entre els dos cavallers.

Parlen del temps? No, no crec, és massa senzill; potser la primera opció tinga més suc, encara que poden estar repartint-se els guanys de la guerra abans d’haver-la començat. “Jo em quede tres i tu quatre…, no millor tu dos i jo tres”

Una novel·la històrica basada en el fet, o millor dit, en la informació que la pintura ens presenta, no estaria malament.

430px-Hug_IV_Empuries_Pero_Maça_Croada_Mayurqa_1229

Aquesta entrada ha esta publicada en Sense definir.. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s