Les figueres perdudes.

Enguany estic menjant prou de bacores i de figues; són dolces i molt agadables, i sempre que puc en compre una cistelleta o un grapadet. Així van els kilos… i la fotuda dieta.

La qüestió és, que de sempre ha sigut un arbre del que he estat enamorat. Recorde al Camí de les Moreres, un familiar de ma mare, crec que una cosina, que tenia una caseta i un corral, dins del qual hi havia una figuera que fea unes figues grans, fresques i dolces com la mel. Les preniem amb una canya llarga i oberta per un extrem perquè les figues estaven altes, al cim de l’arbre. Potser siga una obssesió de la infantesa, però vaja, sí que m’agraden molt.

I de bonsais també; vaig tindre uns arbrets en fa prou, unes figueres que ja no tinc puix no dispose ni d’espai, ni de temps…

Però, i diràs, i perquè el comentari? dons, perque moltes de les figueres que hi havia a l’horta, prop de les cases dels llaurador s’han perdut, com aquella del Camí de les Moreres.

Al meu barri, abans de la desaforada construcció de finques de pisos, hi havia horta, camins, cases de llauradors, cèquies, figueres. I ara, sols finques i jardins sense caràcter que s’estenen per tot arreu, plens de cagades de gos i de plantes extranyes, i també de perilloses, com el baladre.

Una figuera recorde especialment prop de ma casa, molt gran amb un tronc veritablement groixut i ple de nucs, que s’alçava mitj de gaidó i que donava un ombra agradable… i unes figues, poques, però molt bones. Possiblement tinguera més de dos-cents anys, tants com l’alqueria a la qual pertanyia.

Un patrimoni perdut; és una pena.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense definir.. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s